Hoş Geldiniz | 07 Mayıs 2024 Salı

DİL BİLGİSİ

AHMET CİMŞİT (İngilizce Öğretmeni) 23 Eylül 2020 Çarşamba 07:45:48 ÖÖ
438 kez okundu.

Çocuklarımızın öğretiminde önem verdiğimiz konuların birisi de yabancı dil öğrenimi. Yabancı dil dediğimizde de çocuğumuzun aklına İngilizce geliyor. Çocuklarımızın dil öğrenimini küçük yaştan itibaren alması, dili iyi öğrenmesi, okulundan mezun olduğunda “hadi oğlum/kızım “ bir İngilizce konuş dediğimizde şakıması bizim için önemlidir.
                Biz yetişkinler de en azından ortaokul ve lisede olmak üzere İngilizce dersleri aldık. İngilizcede zaman kalıplarını öğrendik. Hangi zamanda hangi kelimeler nasıl kullanılıyor, hangi kalıbı hangi zamanda nasıl kullanıyoruz ve yine hangi zamanda hangi kalıbı kullanıyoruz.
                Çocuğumuz sadece zaman kalıplarını, dilbilgisinin kurallarını öğrendik. Kurallarını öğrendik ama öğrendiğimiz kuralları kullanmadık. Sınav günü geldiğinde yine kurallara çalıştık ve öğretmenlerimiz de muhtemelen bize yine sadece kuralları sordu. Bugün kendimize baktığımızda çocuklarımızın İngilizce ödevlerinde ikinci, üçüncü sınıfa kadar yardım edebiliyorsak edebiliyoruz, sonrasında artık çocuğumuz tam anlamadığı cümlelerle karşılaşıyoruz. Artık cümleler “I go, you go, we go” dan başka şeyler de söylüyor. Bizler ortaöğretimde dilin kurallarını öğrendik ya da öğrenmeye çalıştık ancak sadece kurallarını öğrenmekle bir dil konuşulamıyor. Nasıl ki Matematik, Fizik gibi derslerde kuralları bilmek tek başına yetmiyor, sorun çözdükçe, problemle karşılaştıkça daha iyi öğreniyoruz; İngilizceyle de ne kadar muhatap olursak, ne kadar maruz kalırsak, kullanırsak o kadar öğrenebiliyoruz.
                Ben bir tenis sever olarak tenis sporunun tüm kurallarını biliyorum ama raketle topa vurduğumda durum çok vahim. Kuralları bilmek ile işi bilmek farklı şeyler.
 
AHMET CİMŞİT (İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ)

 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ