Hoş Geldiniz | 18 Mayıs 2024 Cumartesi

ÇOCUKLAR İÇİN 7 ADIMDA DENGELİ BESLENME:

ECE KORKMAZ (Almanca Öğretmeni) 28 Şubat 2022 Pazartesi 14:55:14 ÖS
367 kez okundu.

Doğru ve dengeli beslenme çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok önemli. Çocuk beslenmesinde dikkat etmeniz gerekenleri aşağıdaki 7 maddede bulabilirsiniz:
1.Çocuğunuzun sağlıklı büyümesi için her besin grubundan mutlaka alması gerekiyor. Tüm sebze ve meyvelerin yanı sıra et, süt ve ürünleri, yumurta ve kuru baklagillere beslenme listesinde yer vermelisiniz. Unutmayın, çocuğunuzun çok yemesi iyi beslenmesi anlamına gelmez. Her gün kızartma, makarna gibi besin değeri düşük yemekler yiyip tartı üzerinde kilosu iyi gözükürken, besin değeri olmayan gıdalar tükettiği için aslında gelişimi geride olabilir. Bu sebeple büyümesinin normal olup olmadığını anlamak için kilo değeri yerine boy değerinin takip edilmesi çok önemlidir.
2.Çocuklarda beslenme kurallarının başında öğün atlamamanın geldiğini unutmayın. Çocuğunuzun özellikle günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı yapmasını sağlamalısınız. Çünkü kahvaltı, okul çağındaki çocukların başarısını direkt etkiliyor.
3. Sağlıklı atıştırmalık olarak kuru meyveleri, hurma ve kuru yemişi tercih edebilirsiniz. Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar ve tam tahılların gün içinde tüketilmesine özen göstermelisiniz. Okul çağındaki çocuğun beslenme menüsü ve çocuk beslenme çantası içinde bu atıştırmalıklar mutlaka olmalıdır. Çocuğunuzun yaşına göre bu besinlere başlamalı ve alerjik bir durum söz konusu ise kullanmamalısınız.
4. Meyve ve sebzelerin özellikle taze ve mevsiminde kullanılmasına dikkat etmelisiniz. Tarım ilaçlarına karşı ise sebze ve meyveleri olabildiğince iyi yıkamalısınız. Meyveyi sadece suyu yerine, posasıyla verebilirsiniz.
 5.Çocuğunuzu bol yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak tutmalı ve hamur işi gibi besinlerle sağlıksız kilo almasını engellemelisiniz.
 6.Demir eksikliğine bağlı, kansızlığı engellemek için çocuğunuza demir içeriği yüksek gıdalar vermelisiniz. Örneğin: kırmızı et, yumurta sarısı, ıspanak gibi.
7. Yapılan araştırmalar balığın, çocukların bağışıklık sisteminde olumlu etkilerinin bulunduğunu ve hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasına yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle haftada 1 gün balık yemeği alışkanlık haline getirmelisiniz.’’


 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ