Hoş Geldiniz | 27 Nisan 2024 Cumartesi

İNSAN VE TEKNOLOJİ- EFE SARP KAYA 6/A SINIFI

28 Haziran 2021 Pazartesi 00:21:27 ÖÖ
557 kez okundu.

Teknolojiyi kuran insanlardır. Ancak son zamanlar da kendi ürettiğimiz teknolojiyle kendimizi vuruyoruz. İnsanlar için vazgeçilmez bir yer aldı teknoloji. Aslında vazgeçilmez bir yer alması çokta anormal ve kötü değil. Artık teknoloji sayesinde bilgiye erişimimiz çok kolay. Dolayısıyla hayatımızı çok kolaylaştırdığı için vazgeçmemek mantıklı olur. Ancak hayatımızı kolaylaştırmanın aksine artık hayatlarımızı olumsuz yönde etkilediği de oluyor. Birçok kişi için artık sosyal medyaya bağımlı. Aynı zamanda internette artık çok fazla bilgi kirliliği mevcut.
Günlük hayatta kullandığımız tüm akıllı teknolojiler, telefonlar, tabletler, giyilebilir teknolojiler bizi bir üst seviye becerilerle donatmış durumda. Cebimizdeki akıllı telefonla zamanımızı yönetiyor, yolda ilerlerken rahatlıkla yönümüzü buluyor, yüzlerce bağlantımızla online iletişim kurup sosyalleşiyoruz. Kolumuzdaki akıllı saatle ne kadar yürüdüğümüzü, kaç kalori yaktığımızı hesaplayabiliyor, sağlığımızı kontrol altında tutuyoruz. Alışveriş kararlarımıza, dinleyeceğimiz müziğe, izleyeceğimiz filme, yemek yiyeceğimiz restorana zaman zaman farkında olmasak da bizi bizden daha iyi tanımaya başlayan yapay zeka karar veriyor. Artık neredeyse 24 saat internete bağlıyız, hatta kimimiz bağımlı hale gelmiş durumdayız.
Ancak her geçen gün teknolojiyle daha iç içe olduğumuz bir hayat yaşarken, gün geçtikçe teknoloji bizim, biz de teknolojinin parçası haline geliyoruz.


 

ÖĞRENCİ MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ