Hoş Geldiniz | 03 Mayıs 2024 Cuma

MİLLİ MARŞIMIZ: İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100.YILI

12 Mart 2021 Cuma 15:06:45 ÖS 1260 kez okundu.

Sene 12 Mart 1921… “memleketin ve milletin genel durumu” nu yansıtacak, Kurtuluş Savaşının anlamını ve milletin bağımsızlık isteğini dile getirecek bir marş yazılmalıydı. Ancak hiçbir şiir milli duyguları ifade etmek için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver), yakın arkadaşı ve dönemin ünlü şairi, Burdur milletvekili Mehmet Akif Ersoy’dan İstiklal Marşı’nı yazması için mektup aracılığıyla özel bir talepte bulundu. Fakat üstat Mehmet Akif, böylesi bir marşı para için yazmayı kabul etmediğini söyleyerek yarışmaya katılmadı. Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif’i bir şiir yazmak konusunda ikna etti.  Mehmet Akif’in “kahraman ordumuza” ithafıyla başlayan şiiri, Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921 tarihinde oy çokluğuyla milli marş olarak kabul edildi. Mehmet Akif o gün kendisini tebrik edenlere “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diye temennilerde bulundu.
İşte bugün ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN OKULU olarak İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 100.YILINDA olarak aynı gurur verici duygu ve hislerle sizlere duygularımızı paylaşmak adına anlamı çok büyük ve derin olan bir programla karşınızda olduk. İlk olarak okulumuz ortaokul öğrencilerinin o anlamlı Mozaik çalışmalarından bir araya gelen resimlerle programımıza başladık.  Hemen arkasından okulumuzun 8 ve 12.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilgilerin ve üstadımızın resimlerinin yer aldığı “ panomuz ve “ Üstadımızın o usta ellerinden dökülen Milli Marşımızın 10 kıtasının içerisinde bulunduğu panomuzu paylaştık. Daha sonra okulumuz İlkokul öğrencilerinin duygularını çizimlerinle anlattıkları resimlerini sizlere paylaştık. Okulumuz öğrencilerinden 8/B sınıfından Hamza Aras’ın tüm duygularınla okumuş olduğu şiirimizi sunduk. Programımız Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Metin Ofoğlu’nun gurur veren duyguların yoğun yaşandığı bu manevi günümüzün daha da anlamını ve hissini arttıracak olan ders anlatım videosu ile anma programımıza devam ettik. Okulumuz 8/A sınıfı öğrencilerinden Burçak Keser’in anlatımıyla Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında bilgilerin yer aldığı videomuzu paylaştık. Online eğitim sürecinde olan okulumuzdaki öğrencilerimize bugünü dolu dolu yaşatacak ve anlamını tekrar hatırlatacak olan videoları öğrencilerimize izleterek programımıza devam ettik. Son olarak okulumuz Ortaokul öğrencilerimizin ayrı ayrı evde çekmiş oldukları ve aynı his ve duygularla bir araya getirilen MİLLİ MARŞIMIZIN 10 KITASININ seslendirildiği video sizlere izletildi.
Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Okulu olarak bugün Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna bağlılığını dile getiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yılını aynı onur ile yaşıyor ve büyük Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz.
O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir felaket karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.
Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!”
Mehmet Akif Ersoy

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ